SKOŘICOVÍ ŠNECI
Ingredience:
1/2kg hl. mouky (lze namíchat se Špaldovou - mňam)
trochu soli
7dkg cukru
7dkg tuku (máslo, Hera)
1 kostička droždí
1 vejce
2dcl vlažné vody
máslo, muškátový květ, mouč. cukr, skořice na posypán
Postup:
První varinanta (moje oblíbená) - naházet do pekárny, naprogramovat a za hoďku si přijít pro těsto,
které už jen rozdělíme na dva stejné bochánky,
necháme ještě tak 10 minut odpočinout, pak vyválíme z každého bochánku placku,
potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
a srolujeme jako na štrůdl.
Ještě syrové rozkrájíme na řezy a dáme na plech, dávám na pečící papír.
Na plechu potřeme vajíčkem nebo mlékem, jak má kdo rád a dáme do vyhřáté trouby péct. Dávám tak na 160 - 170C.
Varianta 2 - Tuk rozpustit a zamíchat s ostatními ingrediencemi, alespoň 10 minut se stím patlat, než vznikne kvalitní "prdící" těsto, které pak dáme na teplé místo kynout a zhruba v polovině kynutí znovu prohněteme. Těsto kyne zhruba hodinu a dál už je postup stejný jako u první varianty.
Přeji dobrou chuť
Zobrazeno doposud 674 x.