Guláš bez míchání od Mati :-)Autor: Správkyně , 7.8.2008 10:44:52
Suroviny - 1 kg masa (nejlepší je vepřová plec) - na kostičky • • • - 3 velké cibule - drobně nakrájet • • • - 5 stroužků česneku - prolisovat • • • - 3 ČL sladké papriky • • • - 3 PL solamylu • • • - 3 ČL kari (nemusí být) • • • - 2 masoxy • • • - sůl (velice opatrně, je třeba myslet na to, že i masoxy jsou slané) • • • - pepř • • • - 1 l vody • • • - kdo má rád ostřejší, může přidat pálivou papriku nebo feferonku Postup Vše dáme najednou do simaxové mísy (nebo pekáče). V trošce vody rozpustíme dva masoxy, nalijeme na směs. Potom rozmícháme Solamyl v zbytku vody (tak aby celkově bylo vody 1 l) a nalijeme na směs. Promícháme.
Přikryjeme víkem (nebo v pekáči přikryjeme alobalem) a při 230 stupňů se peče asi 1 a 1/2 hodiny. Neodkrýváme. Guláš je velmi dobrý a hlavně nevyžaduje žádnou pozornost! Vyzkoušela jsem přidat houby a byl také výborný. Poznámka: Nebojte se nechat guláš celou dobu přikrytý v troubě - nepřipálí se a tím solamylem je krásně zahuštěný. A je to fakt ňamka! Doba přípravy: 1 a 1/2 hodiny Zobrazeno doposud 564 x.
|
Všichni uživatelé |