Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Kynutý knedlík z domácí pekárny od Mati :-)

Autor: Správkyně , 7.8.2008 10:54:12
Kynutý knedlík z domácí pekárny od Mati :-)
Suroviny
- 250 ml mléka • • - 1 vajíčko • • - 500 g hrubé mouky • • - 1 ČL soli • • - 1 ČL sušeného droždí
Postup
Suroviny dáme do domácí pekárny v pořadí jak jsou uvedené, zapneme si program těsto.


Když už je těsto vyhnětené a vykynuté, uděláme si z něj 2 bochánky stejné velikosti, necháme chvilinku odpočinout, mezi tím si dáme vařit vodu na knedlíky, která je osolená.


Pokud máte velkej kastrol udělejte si z obou bochánku šišky, které necháme ještě chvilku vykynout, pokud máme menší tak prozatím uděláme jen z jednoho bochánku šišku... UPOZORNĚNÍ !!! pořádně z šišky vytlačte vzduch nebo budete mát vzduchové tunýlky v uvařeném knedlíku.
Dáme vařit do vroucí vody, zlehka odlepíme ode dna a přikryjeme poklicí. Vaříme 20 minut, ne déle, jelikož by se nám knedlíky srazily.


Po vyndání knedlíku z vody musíme rychle ale jemně propíchat aby vyšla pára z knedlíku, též aby se nám nesrazily a potřeme jemně olejem aby nám neokorali.



Doba přípravy:



Program těsto, vaříme max. 20 minut.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2371 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.