Kynutý knedlík z domácí pekárny od Mati :-)Autor: Správkyně , 7.8.2008 10:54:12
Suroviny - 250 ml mléka • • - 1 vajíčko • • - 500 g hrubé mouky • • - 1 ČL soli • • - 1 ČL sušeného droždí Postup Suroviny dáme do domácí pekárny v pořadí jak jsou uvedené, zapneme si program těsto.
Když už je těsto vyhnětené a vykynuté, uděláme si z něj 2 bochánky stejné velikosti, necháme chvilinku odpočinout, mezi tím si dáme vařit vodu na knedlíky, která je osolená. Pokud máte velkej kastrol udělejte si z obou bochánku šišky, které necháme ještě chvilku vykynout, pokud máme menší tak prozatím uděláme jen z jednoho bochánku šišku... UPOZORNĚNÍ !!! pořádně z šišky vytlačte vzduch nebo budete mát vzduchové tunýlky v uvařeném knedlíku. Dáme vařit do vroucí vody, zlehka odlepíme ode dna a přikryjeme poklicí. Vaříme 20 minut, ne déle, jelikož by se nám knedlíky srazily. Po vyndání knedlíku z vody musíme rychle ale jemně propíchat aby vyšla pára z knedlíku, též aby se nám nesrazily a potřeme jemně olejem aby nám neokorali. Doba přípravy: Program těsto, vaříme max. 20 minut. Zobrazeno doposud 2371 x.
|
Všichni uživatelé |