České buchty (nebo závin, koláč) z domácí pekárny od Mati :-)Autor: Správkyně , 7.8.2008 10:57:58
Suroviny - 250 ml teplejšího mléka • • - 1 vejce • • - 50 g rozpuštěného másla nebo Hery • • - 1 lžička citronky • • - 50 až 60 g cukru krupice • • - 1 vanilkový cukr • • - 250 g hladké mouky • • - 250 g polohrubé mouky • • - 2 ČL sušeného nebo polovina kostky čerstvého droždí • • - špetka soli • • - tvaroh s rozinkama nebo povidla • • - papír na pečení Postup Suroviny dáme přesně podle postupu do nádoby, program těsto a umícháme.
Buchty: Potom si těsto rozdělíme na kousky a plníme (lepší co nejmenší kousky, při pečení totiž nakynou). Klademe na plech těsně vedle sebe spojem dolů vyložený nejlépe papírem na pečení. Koláč: Potom si těsto rozdělíme na dva kusy, vytvarujeme rukami kolo, potřeme náplní a kraje zahneme směrem nahoru. Klademe na plech vyložený nejlépe papírem na pečení. Závin: Potom si těsto rozdělíme na dva kusy, vyválíme obdélník, potřeme náplní a srolujeme, kraje pořádne zahneme, ať náplň nevyteče. Klademe na plech vyložený nejlépe papírem na pečení. Potíráme rozkvedlaným vajíčkem a opatrně pečeme na 190 stupňů 20 minut. Doba přípravy: Program těsto, potom péct na 190 stupňů 20 minut. Zobrazeno doposud 1408 x.
|
Všichni uživatelé |