Vločková - ovesná kašeAutor: Ať , 14.3.2009 8:14:12
Suroviny na 1 standartní porci (viz obrázek): • 40 g ovesných vloček (ideální od EMCA, nemusí se namáčet, jsou hned měkké), • 3 dcl mléka, • lžička másla, • javorový sirup (klasický cukr, hnědý cukr,glukopur,med - čemu dává kdo přednost) • ovoce • • Postup Do hrnce dáme vařit mléko, lehce osolíme, přidáme lžičku másla a vločky. Za stálého míchání vaříme až kaše zhoustne.
Navrch sypeme ořechy, slunečnicovými semeny,mandlemi. Přidáme oblíbené, dostupné ovoce - banány,jablka, bobuloviny-borůvky,maliny, jahody atd. A polejeme necelou polévkovou lžicí jav. sirupu - nebo osladíme jinou alternativou. Výživově hodnotná,sytící snídaně s běžně dostupnými potravinami. Zobrazeno doposud 1008 x.
|
Všichni uživatelé |