Drážďanské perníčkyAutor: Iva+♀06+♂09 , 24.10.2009 13:51:17
Suroviny 1a 3/4 hrnku hladké mouky • 1/2 hrnku moučkového cukru • 1/4 hrnku rozpuštěného medu • 2 lžíce rozehřátého másla • 100g nastrouhaných neoloupaných mandlí • 1/2 balíčku prášku do perníku • podle potřeby vlahé mléko • hladká mouka na vyválení těsta • na potření 1 vejce • na ozdobení oloupané mandle Postup Mouku promíchanou s práškem do perníku smícháme s cukrem a nastrouhanými mandlemi. Přidáme máslo, med, podle potřeby vlahé mléko a vypracujeme tužší těsto. Ihned z něj válíme na pomoučeném válu plát silný asi 5mm a tvořítkem vykrajujeme tvary. Klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme polovinou oloupané mandle. V mírně vyhřáté troubě pečeme do růžova.
Zobrazeno doposud 410 x.
|
Všichni uživatelé |