Kynuté rohlíčky s tvarohemAutor: Náčenka & Šimi 11 & Tobi 16 , 19.8.2011 13:52:43
Jako z pekárny ...
Suroviny TĚSTO: • - 500 ml mléka • - 2 špetky soli • - 5 lžic krystalového cukru • - 125 g rozpuštěné Hery • - 1 kg polohrubé mouky • - 42 g čerstvého droždí • • NÁDIVKA: • - 500 g tvarohu • - 2 žloutky • - cukr dle chuti • • OSTATNÍ: • - 1 vejce na potření • - moučkový cukr na posypání Postup Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.
Nakynuté těsto rozdělíme na 8 stejných částí a zformujeme kulaté bochánky. Každý bochánek rozválíme na tenký kruh a rozkrájíme na 8 výsečí. Na každou výseč položíme trochu ochuceného tvarohu a od širší strany srolujeme. Konce rohlíčků můžeme ohnout a založit dolů pod rohlíček. Na plechu vyloženém papírem na pečení je necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dorůžova (200°C, 15 minut). Po upečení hustě pocukrujeme. Zobrazeno doposud 1074 x.
|
Všichni uživatelé |