Peříčkový řezAutor: Náčenka & Šimi 11 & Tobi 16 , 14.9.2011 16:32:25
Lehounký dezert na piškotu z "Prostřeno"
Suroviny PIŠKOT: • polohrubá mouka 70 g • prášek do pečiva 1 ks • vejce 4ks • cukr moučka 70 g • vanilkový cukr 1 ks • • KRÉM: • smetana na šlehání 1 ks • zakysaná smetana 200 g • cukr moučka 3 lžíce • vaječný koňak 40 ml • čokoláda na vaření na posypání 60 g Postup Na piškot vyšleháme žloutky s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme. Vyšleháme tuhý sníh z bílků a vše opatrně smícháme. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C v předehřáté troubě asi deset minut. Vychladlé podélně rozkrojíme na tři stejné pruhy.
Na krém ušleháme šlehačku, zakysanou smetanu smícháme se třemi lžícemi cukru moučka, vaječným koňakem a spojíme se šlehačkou. Jeden pruh piškotu potřeme třetinou krému, přiložíme druhý pruh, opět naneseme krém a na něj dáme třetí pruh. Lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem. Dezert posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme sezonním ovocem. Dáme do lednice vychladit asi na tři hodiny. Zobrazeno doposud 1322 x.
|
Všichni uživatelé |