Šneci na slanoAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 18.8.2012 23:35:23
Velmi oblíbené - dělala jsem na oslavu stých narozenin pratety a chutnalo to jak stoleté pratetě, tak její rok a půl staré pravnučce.
Suroviny Listové těsto 1 balíček • (nebo jedna dávka těsta podle receptu na Vymazlený štrůdl - zde: http://rodina.cz/scripts/recepty/mujrecept.ASP?id=148&from_fid=282&from_kid=0) • • Na potření: • Kečup 150 g + česnek 3 - 4 stroužky + bazalka • nebo Tavený sýr 150 g + zakysaná smetana 3 lžíce + Vegeta • nebo Špenátový protlak (vydusit tekutinu) + česnek, sůl, tymián na dochucení + vejce na zahuštění • • Na obložní • Šunka, anglická slanina či česnekový bok - cca 250 g • Eidam sýr, uzený sýr nebo sýr Niva - cca 200 g • • Na dokončení: • 1 vejce na potření • na posypání - např. kmín, tymián, oregáno, provensálské koření nebo sezamové semínko Postup Těsto rozdělíme na 3 díly, postupně natenko rozválíme. Potřeme vybranou variantou "potěru" (kečupovou, sýrovou či špenátovou). Poklademe šunkou (slaninou, salámem a pod.). Posypeme strouhaným sýrem (eidam, uzený nebo Niva). Zatočíme podél dlouhé strany, při stáčení pěkně utahujeme.
Naplněnou roládku dáme utuhnout do lednice. Pak ji nakrájíme na plátky cca 3/4 až 1 cm a klademe řeznou plochou na pečící papír. Potřeme rozšlehaným a jemně osoleným vajíčkem, posypeme kořením nebo semínky a upečeme (cca 180-200 °C) asi tak 10 moinut - do zezlátnutí. Lze dělat různé chuťové varianty kombinováním potírek, uzenin, sýrů a koření. Na pokladení lze použít i třeba plátky uzeného lososa, dovnitř roládky možno zabalit třeba kousek papriky nebo jiné zeleniny, prostě je možné využít co nám bydlí v lednici :-). Zobrazeno doposud 1479 x.
|
Všichni uživatelé |