Telecí řízek plněný pšeničným bulguremAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 1.9.2013 22:47:06
Zajímavé využití dnes moderní suroviny.
Suroviny 80 g pšeničného bulguru • 200 ml vody • 1-2 lžíce oleje • 2 cibule • zelená petržel • bazalka • 4 plátky větších telecích (kuřecích či krůtích) řízků • 2 vejce • strouhanka • pepř • sůl • olej • 2 cibule • 100 g žampionů • zeleninový vývar • 50 g másla • Postup Na pánev dáme olej, zpěníme cibuli, přidáme bulgur, vodu a sůl. Za občasného míchání vaříme přikryté cca 5 minut a pak necháme cca 15 minut odstát. Pak přidáme nakrájenou papriku, petrželku, bazalku a necháme trochu vychladnout.
Zapékací mísu vytřeme máslem a rovnoměrně rozložíme nakrájené žampiony a cibuli. Okořeníme pepřem. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Do každého plátku zabalíme 2 - 3 lžíce připraveného bulguru a uzavřeme jehlou či párátkem. Naplněné řízky obalíme ve strouhance, namočíme v rozšlehaných vajíčkách a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Dáme do zapékací mísy na vrstvu žampiónů a cibule, zalijeme vývarem a podle potřeby osolíme. Na povrch dáme plátky másla a z počátku pomalu zapékáme (cca 170° C 15 minut). Před dokončením zvýšíme teplotu (cca 200° C) a asi 5 - 7 minut doděláme pěknou barvu. Hotové řízky obložíme na talíři žampiony a podáváme se pšeničnou rýží nebo bramborami politými šťávou z masa. Zobrazeno doposud 293 x.
|
Všichni uživatelé |