Žampionová syrová polévkaAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 23.3.2014 17:49:41
Žampióny mají prokazatelně pozitivní účinek na lidský organismus.
Suroviny na 1 porci 6 - 8 žampionů • 250 km mléka (mandlového nebo obyčejného) • špetka drceného kmínu • 2 stroužky česneku • špetka soli • trochu najemno sekané pažitky • pár kapek panenského oleje • možno pár lupínků mandlí Postup ......Žampióny působí také proti kopřivce, ekzémům a dalším projevům alergických kožních reakcí. Byly u nich prokázány i protirakovinné a antibiotické účinky. Žampióny obsahují i některé významné minerální látky (draslík, fosfor, hořčík, vápník) a vitaminy (C, B1, B2, D)
Nejsem zastáncem nějaké striktní RAW živé stravy, ale tato polévka je úžasná. Žampiony rozkrájíme na kousky, zalijeme mlékem (ať už rostlinným, nebo živočišným) a ochutíme solí, kmínem či bylinkami. Pomixujeme a lehce ochutíme třeným česnekem. Zahřejeme ke 42°C a ihned podáváme. Můžeme zjemnit pár kapkami panenského oleje a ochutit lupínky mandlí. Před podáváním posypeme sekanou pažitkou. Zobrazeno doposud 282 x.
|
Všichni uživatelé |