Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 11.8.2014 22:49:38
Kombinace žampionů a lilku ochucená česnekem.
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Suroviny
Na 2 porce • 1 ks střední lilek • 4 ks větších žampionů • 2 stroužky česneku • 2 plátky veky • 150 g tvrdý sýr • na trojobal mouka - vejce - strouhanka
Postup
Baklažán příčně nakrájíme na tenké, asi 0,5 cm plátky. Lehce osolíme a opepříme, necháme vypotit hořkou vodu a vylijeme ji.
Mezi tím posekáme žampiony na drobno, podusíme je na másle nebo oleji, ochutíme česnekem a solí a pak přidáme 50 g nastrouhaného sýra a nadrolenou nebo nastrouhanou bagetu k zauštění tak, aby se směs dala „uplácat“.
Plátky lilku osušíme kuchyňskou utěrkou. Na polovinu plátků lilku dáme směs a přitlačíme. Zbylý tvrdý sýr nakrájíme na plátky. Na směs položíme po plátku tvrdého sýra a přimáčkneme prázdné plátky lilku.
Baklažánové "sendviče" obalíme v trojobalu a usmažíme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 319 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.