Blesková treska pro začátečníkyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 12.8.2014 21:36:24
Rychlé, chutné a ještě k tomu zdravé.
Suroviny Na 4 porce • 400 g mražené tresky • 300 - 400 g mražené zeleninové směsi hrášek s mrkví a kukuřicí • 2 lžíce másla • citronová šťáva • sůl • drcený kmín • petrželka • 2 stroužky rozetřeného česneku • příp. 100 g strouhaného sýra (Gouda, Parmazán) Postup Dno pekáče potřeme máslem, vsypeme polovinu zeleninové směsi a poklademe částí másla na plátky.
Rybí filety posolíme, pokapeme z obou stran citronovou šťávou, pokmínujme, potřeme česnekem a položíme na zeleninu. Posypeme sekanou petrželkou, podlijeme trochou vody. Na ryby nasypeme zbytek zeleninové směsi, poklademe zbylým máslem a přiklopené dáme do trouby na maximální teplotu (250 °C). Po cca 15 minutách odkryjeme a necháme cca 5 minut dodělat otevřené. Pokud chceme, můžeme na těchto 5 minut posypat strouhaným sýrem. Příloha brambory nebo bramborová kaše. Zobrazeno doposud 294 x.
|
Všichni uživatelé |