Tvarožník se švestkamiAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 18.9.2014 10:56:25
Podzimní úprava oblíbeného dezertu.
Suroviny 750 g tvarohu • 75 g bílého jogurtu • 3 vejce • 3 lžíce citronové šťávy • 3 lžíce krupice • 2 vanilkové pudinky • 1 vanilkový cukr • 120 g cukru krupice • cca 700 g švestek • moučkvý cukr Postup Tvaroh promícháme s jogurtem, žloutky a citronovou šťávou. V druhé misce promícháme krupici, pudinkový prášek a vanilkový cukr, ve třetí misce ušleháme bílky do tuhého sněhu, do kterého po lžicích zašleháme cukr krupicový. Do umíchaného tvarohu přidáváme střídavě sypkou směs a bílkový sníh, až smícháme všechny ingredience.
Hmotu dáme do dortové formy s průměrem 24 cm, vyložené pečícím papírem, nebo do pekáčku. cca 22 x 36 cm. V pekáčku bude hmota vysoká cca 3,5 cm, v dortové formě zhruba o centimetr vyšší. Horní plochu uhladíme a poklademe ozdobně švestkami - pro pěkný vzhled můžeme střídat půlky, čtvrtky i osminky, klademe švestky jak slupkou nahoru, tak dospod. Toto zdobení není nutné, můžeme švestky jen prostě naklást jednu vedle druhé. Tvarožník dáme do trouby, vyhřáté na 170°C a pečeme cca hodinu. Je nutné zkusit špejlí, při vyšší vrstvě se peče trochu delší dobu. Po dopečení necháme cca 15 minut v pootevřené troubě, aby těsto nesplasklo. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem. Recept upraven podle receptu z Dortománie 2014/09 Zobrazeno doposud 395 x.
|
Všichni uživatelé |