Karlovarský knedlíkAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 12.12.2014 14:43:56
Chuťově úžasné knedlíky.
Suroviny 250 g (cca 6 ks) žemle • 2 vejce • cca 80 g hrubé mouky • 2 dl. mléka • 2 hrsti sekané petrželky • muškátový květ • sůl • pepř mletý Postup Starší housky nakrájíme na kostičky, lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Pokud chceme, můžeme přidat na kostišky nakrájenou slaninu. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do potravinové fólie, ve které ho asi 20 - 25 minut vaříme.
Zobrazeno doposud 438 x.
|
Všichni uživatelé |