Vanilková zmzlina podle SandtnerkyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 24.8.2015 19:36:09
Klasika aneb Jak si vychutnat zmrzlinu bez chemických přídavků.
Suroviny 1/2 l smetany nebo plnotučnho mléka • 5 žloutků • 120 g cukru • 1 vanilkový lusk Postup Vanilkový lusk po délce rozřízneme, dáme do kastrůlku do mléka, metličkou vmícháme žloutky a cukr a vyšleháme do hladka. Vložíme do jiného, většího kastrůlku s vodou, kterou pomalu zahříváme. Krém prošleháváme, až zhoustne (na ponořené veřečce se drží silnější vrstva). Necháme vychladnout, procedíme (čím odstraníme lusk a vanilková zrnka a dáme do zmrzlinového strojku, nebo v plastové krabičce do mrazničky. Po cca 15 minutách krabičku vyndáme, od stěn odšrábneme zatuhlou vrstvu, promícháme a opět dáme mrazit. Takto opakujeme, dokud není všechna zmrzlina tuhá. Při míchání vždy důkladně rozmícháme, abychom rozetřeli zmrzlé jehličky, aby byla zmrzka hladká.
Zobrazeno doposud 456 x.
|
Všichni uživatelé |