Sypaný koláčAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 8.8.2016 13:22:37
- recept z Bulharska.
Jak rychlé, jak jednoduché a - HMMMMM - jak dobré!!!! Suroviny 1,5 hrnek mouky (v Bulharsku je jen hladká, já dávám polohrubou) • 1,5 hrnek dětské krupičky • 1 hrnek krupicového cukru • 1 prášek do pečiva • 1 lžička kurkumy • 1 špetka soli • 2 kg hrubě strouhaných jablek (v originále tykvičky) • 100 g másla Postup Vymažeme vyšší plíšek (cca 30 x 40) máslem - výraznější vrstvu, než je obvyklé. Dáme troubu zahřát na 200°C. V míse smícháme veškeré sypké suroviny. Na vymazané dno nasypeme rovnoměrně 1,5 hrnku směsi. Posypeme polovinou strouhaných jablek, trochu je přimáčkneme rukou. Nasypeme opět 1,5 hrnku směsi, posypeme zbylou polovinou jablek, nahoru nasypeme zbylý hrnek sypké směsi, opět rukou urovnáme, přimáčkneme a posypeme kousky másla. Dáme do vyhřáté trouby a hned zmírníme na 170°C a pečeme asi 30 minut. Po této době vyndáme, podíváme se, zda není někde ještě sypká směs, pokud ano, pokropíme toto místo trochou jablečné šťávy (100% juice). Dali jsme tady asi méně jablek, nebo tyto pustily méně šťávy. Dáme opět do trouby na dalších 15 minut, po této době vyndáme můžeme stěrkou naznačit porce, případně ještě doplnit šťávu. Zesílíme troubu na 200° a necháme cca 5 - 10 minut zezlátnout povrch. Servírujeme posypané cukrem, případně skořicí a cukrem. Přidejte svůj komentář
(zatím 1 komentářů)
Zobrazeno doposud 944 x.
|
Všichni uživatelé |