Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Bezinková šťáva

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 22.8.2016 19:28:20
s přidáním šťávy z citronu a pomeranče.
Bezinková šťáva
Suroviny
10 ks jablek • 2 l bezinek • 2 ks pomeranče • 1 ks citron • 1 l vody • 750 g cukru • 100 g medu
Postup
Omytá jablka rozkrájíme, vyndáme jadřince, podlijeme vodou a mírným varem bez míchání vaříme 10 minut. Přidáme oprané bobulky bezinek, přiklopíme a 5 minut dusíme. Přiklopené necháme vychladnout. Do cedníku dáme utěrku, vsypeme směs a pomačkáme a necháme vykapat šťávu do hrnce. Zbylou hustou směs ale nevyhazujeme!!!!
Šťávu v čistém hrnci vaříme a pomalu přidáváme cukr. Po rozpuštění cukru přidáme vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu a nakonec med. Jakmile se šťáva začne opět vařit, ihned odstavíme a přelijeme do lahví. Ty uzavřeme a otočíme dnem nahoru.

Zbytky ovoce po vykapání přidáme do směsi při výrobě marmelády.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 451 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.