Trdelníky s ořechovou drobenkouAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 20.1.2018 18:06:18
Také milujete tuto dobrotu, které voní na každé pouti a jarmarku? A je vám líto dát za porci 60 korun? Tak si ji udělejte doma...
Suroviny Spotřeba na těsto: • 500 g polohrubá mouka • 30 g čerstvé droždí • 300 ml mléko • 1 žloutek • 1 vejce • 100 g rozpuštěné máslo • • Dále budeme potřebovat: • 1 vejce • 6 lžic krystalového cukru • 1 ks citron • 1 lžíce vanilkový cukr • 1 lžička skořice • 200 g mleté vlašské ořechy Postup 6 vyšších plechovek od piva obalíme alobalem. Musíme pokrýt celý povrch! Každou plechovku obalenou alobalem potřeme olejem.
Do mísy prosijeme mouku, do středu uděláme důlek a nalijeme tam teplé mléko. Rozdrobíme droždí a necháme 15 minut vyběhnout kvásek. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout 3/4 hodiny. Těsto rozválíme na velký plát o tloušťce cca 4 - 5 mm a nakrájíme na pásky. Ty natočíme na plechovky. Natočené těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a obalíme v ořechové drobence, kterou vytvoříme smícháním krystalového cukru s vanilkovým, mletými ořechy, skořicí a citrónovou kůrou. Trdelníky postavíme na plech a pečeme je při teplotě 200 stupňů cca 20-25 minut. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout. Plechovky vytahujeme z prochladných. Zobrazeno doposud 562 x.
|
Všichni uživatelé |