Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Dýňová polévka se zázvorem a pomerančem

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 9.4.2018 21:35:36
Jednoduché a výtečné jídlo, které vám spraví náladu, zejména když je venku pošmourno.
Dýňová polévka se zázvorem a pomerančem
Suroviny
2 lžíce oleje • 1 ks cibule • muškátový květ • kurkuma • 2 cm zázvoru • 500 g máslové dýně (nebo i hokaido) • 1 ks velká mrkev • 0,5 l zeleninového vývaru • šťáva z 1 pomeranče • špetka soli • • na servírování: • ořechový nebo dýňový olej • dýňová semínka na ozdobu • smetana (33% nebo zakysaná)
Postup
V hrnci rozpálíme olej, vsypte na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Dáme po trošce muškátového květu a kurkumy, necháme rozvonět. Poté přidáme na tenké plátky nakrájený oloupaný zázvor, zlehka orestujte a přidejte na kousky nakrájenou dýni a mrkev. Znovu orestujte a poté zalijte vývarem.
Vaříme doměkka, pak zalijeme pomerančovou šťávou a krátce (1 minutu) necháme zavřít. Polévku rozmixujeme nejlépe tyčovým mixérem dohladka, ochutíme solí případně pepřem.
Na talíří zakápneme dýňovým olejem, přidáme pár nasucho opražených dýňových semínek a lžíci smetany na každou porci. Můžeme posypat jemně sekanou zelenou cibulovou natí a přidat pár kapek sojové omáčky.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 635 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.