Avokádo-vajíčkový salát (třeba i těstovinový)Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 3.6.2018 13:36:25
Jak napovídá název, dá se tento salá udělat ve dvou variantách - buď jako lehký salátek s pečivem, nebo jako těstovinový salát, který v létě snadno poslouží jako oběd.
Suroviny Na 6 - 8 porcí: 4 lžíce zakysané smetany • 4 lžíce majonézy • 2 lžíce citronové šťávy • 1 lžíce dijonské hořčice • 1 rozetřený stroužek česneku • špetka soli, trocha pepře (podle chuti) • 1 červená cibule • 2 jarní naťové cibulky • 6 vajec • 2 - 3 avokáda (podle velikosti) • Pro variantu těstovinového salátu ještě cca 250 g těstovin (myšleno suchých) Postup Pokud děláme těstovinový salát, začneme uvařením těstovin v dostatečném množství vody.
Vejce uvaříe na tvrdo a dáme vychladit do studené vody. Do misky dáme zakysanku, majonézu, hořčici, jemně utřený česnek a na jemno usekané obě cibule. Přidáme citronovou šťávu a ochutíme solí a pepřem. Vše umícháme do hladké hmoty. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme a nakrájím na podobně velké kostky. Avokádo i vejce zlehka vmícháme do předem vytvořeného dresinku. Podáváme 1) s pečivem a nakrájenou zeleninou. 2)nebo jako těstovinový salát - vytvořenou hmotu vmícháme do předem uvařených a vychladlých farfale či penne těstovin a podáváme jako lehký letní oběd či večeři, nebo jako přílohu ke grilovanému masu. Zobrazeno doposud 489 x.
|
Všichni uživatelé |