Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohemAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 4.8.2018 18:57:06
- ale určitě jde udělat i z jiného ovoce
Suroviny 2 hrnky polohrubé mouky • 1 hrnek cukru krupice • 2 vejce • 1 dcl oleje • 1 prášek do pečiva • 1 hrnek mléka • 600 g špendlíků • 500 g tvarohu ve vaničce • 2 vanilkové cukry • Na žmolenku: • 80 g másla • 80 g cukr krupice • 160 g hrubé mouky Postup Nejprve si vypeckujeme špendlíky, smícháme tvarohy s cukrem a připravíme žmolenku.
Zapneme si troubu a předehřejeme ji na 170°C. Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme, přidáme olej, vejce, mléko a dobře promícháme (můžeme použít šlehač). Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, lžící na něj naneseme tvaroh, poklademe špendlíky a nakonec posypeme žmolenkou. Pečeme cca 30 minut na 175°C. Zobrazeno doposud 374 x.
|
Všichni uživatelé |