Vanilkový „nanukový“ krémAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 25.9.2018 20:28:50
Výborný krém na plnění řezů, dortů a drobného cukoví, např. košíčků.
Suroviny 500 g zakysaná smetana • 1 ks citron - kůra • 2 ks vejce • 3 lžíce hladká mouka • 180 g kr. cukr • 1 ks vanilkový lusk • 250 g másla Postup Připravíme si vodní lázeň: Do hrnce nalijeme vodu a dáme ji vařit. Do misky, která do hrnce dobře sedne, dáme všechny suroviny kromě másla (zakysanou smetanu, vajíčka, vnitřek z vanilkového lusku, citronovou kůru, mouku a cukr), a vše spolu metličkou dobře promícháme do jednolité hmoty bez hrudek. Misku s touto hmotou dáme na hrnec (tzv. do vodní lázně) a šleháme do zhoustnutí.
Když směs zhoustne, odstavíme ji z vodní lázně a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme mixérém do pěny, postupně do něho po lžících přidáváme vychladlou hustou hmotu. Šleháme, až vznikne hladký krém. Zobrazeno doposud 340 x.
|
Všichni uživatelé |