Jablka na zimuAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 15.10.2018 21:31:27
Když máme jablek tolik, že nevíme co s nimi...
Suroviny Jablka • Krystalový cukr • Rum • Případně mletou skořici Postup ablka (i padaná) umyji, vykrájím, nahrubo nastrouhám. Vymačkám z jablek šťávu a namačkám je do čistých umytých sklenek např. držátkem vařečky nebo dlouhou lžicí. Dávám do menších skenek cca 400 ml. Do každé dám jednu lžíci krystalového cukru a nahoru malou lžičku Rumu. Zavřu čistými (vyvařenými) víčky a zavařím.
K zavaření nepotřebuji hrnec s vodou, stačí vyšší pečicí plech s vodou a klasická trouba. Sklenice naskládame na plech tak, aby se nedotýkaly a v troubě vyhřáté na 200° Celsia je necháme 30 minut. Vychladnout by měly otočené dnem vzhůru, skladujeme je v chladu a temnu. Jablka požívám do štrůdlu, jablečného pudinku, strouhaného koláče, hraběnčiných řezů a pod. Zobrazeno doposud 335 x.
|
Všichni uživatelé |