Dýňová omáčka s těstovinamiAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 3.11.2018 21:07:27
Další z mnoha receptů na zužitkování dýní...
Suroviny 50 g másla • 1 cibule • 4 stroužky česneku • 400 g očištěné dýně (nejlépe Hokkaidó nebo muškátové) • 100 ml bílého muškátového vína • asi 200 ml zeleninového vývaru • 150 ml smetany • 6 lžic nastrouhaného parmezánu • hrst petrželové natě • muškátový oříšek • parmezán a piniové oříšky na posypání • 400 g suchých semolinových těstovin • olivový olej • sůl Postup Na másle pozvolna osmahneme najemno nakrájenou cibuli, po deseti minutách přidáme česnek, dusíme dalších pět minut, poté vložíme nakrájenou dýni, osmahneme, podlijeme vínem, necháme odpařit alkohol, dolijeme zeleninovým vývarem a dusíme, až je dýně měkká.
Šťouchadlem na brambory vše rozmačkáme na jemnější konzistenci, nemixujeme, omáčka nesmí být zcela hladká, měly by v ní zůstat malé kousky dýně. Směs zalijeme smetanou, případně podle potřeby ještě vývarem a necháme přejít varem. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí, případně trochu pepřem. Odstavíme, těsně před tím, než scedíme těstoviny (abychom měli dokončeno současně), vmícháme nastrouhaný parmezán a nasekanou petrželku. Horké těstoviny ihned vmícháme do omáčky. Na talíři sypeme strouhaným parmezánem, piniovými oříšky a lehce zakápneme olivovým olejem. Zobrazeno doposud 407 x.
|
Všichni uživatelé |