Citronový gel a krém (Lemon curd)Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 20.11.2018 15:56:12
Gel je pochoutka i jen tak (jako džem - na palačinky například), ale krém tímto gelem ochucený, nemá konkurenci.
Suroviny 4 větší citróny - ne chemicky ošetřené • 3 polévkové lžíce krupicového cukru • • na krém navíc 2 vejce • 200g cukru • 200g másla • • Postup Zapneme troubu na 180°C. Ze dvou citrónů nastrouháme na jemno kůru, ze všech čtyř vymačkáme šťávu, přidáme kůru a cukr a promícháme. Směs by měla chutnat sladko-kysele. Pokud senám zdá hodně kyselá, přidáme ještě trochu cukru.
Směs vložíme do trouby a pečeme. Během pečení musí být zakrytá, aby nezhnědla. Pečeme cca 40 minut za občasného míchání. Směs částečně zhoustne. Ještě horkou ji nalijeme do skleničky, kterou uzavřeme. Tento gel má mít konzistenci želé a je vhodný k ochucování krémů. Hotový gel uchováváme v lednici. Vejce + cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny!!! Po prochladnutí na teplotu lidského těla přidáme kousky másla a opět šleháme. Až se máslo spojí s vaječným základem, je krém hotov. Přimícháme citronový gel a plníme řezy nebo cukroví. Zobrazeno doposud 495 x.
|
Všichni uživatelé |