Bramborová roláda s masemAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 17.4.2019 14:21:32
Ideální podávat se zelím, nebo se špenátem. Jídlo připomíná bramborové knedlíky plněné masem, ale na talíři vypadá zajímavěji.
Suroviny 1 kg brambor • 350 hrubé mouky (nebo napůl s krupičkou) • 2 vejce • sůl • • 300 g mletého masa (vepřové nebo napůl s hovězím) • olej • 1 cibule • 3 stroužky česneku • špetka máty, majoránky a saturejky (nebo jiné oblíbené bylinky) • sůl • 150 g strouhanky • Postup Brambory umyjeme a ve slupce je den dopředu uvaříme doměkka.
Osmahneme si jemně nakrájenou cibuli na troše oleje. Přimícháme maso, prolisovaný česnek, sůl a bylinky a vše podusíme tak, aby maso nebylo syrové. Brambory na jemno nastrouháme nebo prolisujeme. Dáme do mísy nebo na vál, přidáme mouku, vejce a špetku soli a vypracujeme těsto. Hroudu těsta rozdělíme na 4 stejně velké díly a maso na pánvi si také takto rozělíme. Z každé čtvrtiny vznikne jedna roládka. Na kus potravinové fólie, lehce potřené olejem, položíme jeden díl těsta, zformujem zhruba do obdélníku a potřeme olejem horní stranu. Pokryjeme opět potravinovou fólií a rozválíme ho na plát. Odstraníme horní fólii. Lehce posypeme strouhankou a 1/4 osmahnutého masa. Pomocí spodní fólie zatočíme do rolády a konce pevně zakroutíme. Pracujeme rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout. Roládky dáme vařit do vroucí vody. Po 10 minutách otočíme roládky, aby se provařily stejnomějně. Vaříme ještě asi 15 minut. Z hotového závinu odstraníme fólii a nití nakrájíme na plátky. Zobrazeno doposud 344 x.
|
Všichni uživatelé |