Domácí višňovkaAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 15.7.2019 22:32:24
Recept mého tatínka. Základ je asi podle babičky (a původní zdroj Sandtnerová), s malými úpravami, které dělaly z višňovky TU TÁTOVU NEJLEPŠÍ...
Suroviny 2 kg višní • 3 cm kus skořice • zázvor • 5 ks hřebíčků • 1 dkg mandlí • ze 1/4 pomeranče kůru • z půl citronu kůra • 1 l žitné kořalky (my ale používáme vodku nebo rum) • 1/4 l čistého lihu • 40 g cukru Postup Podle paní Sandtnerové se mají višně vypeckovávat, ale my je necháváme s peckami. Necháváme si je na vánoční pečení, kdy z nich děláme kuličky, a to by z vypeckovaných nešlo (matlaly by se).
Višně umyjeme, osušíme a dáme do velké "okurkové" láhve. Přidáme koření (hřebíčky, zázvor, citronovou i pomerančovou kůru), mandle, cukr, můžeme přidat i 2 - 3 fíky. Zalijeme alkoholem a dobře promícháme. Láhev zavřeme a necháme stát na slunném místě 6 týdnů. Višně mají být ponořené. Po této době likér slijeme do láhví, zazátkujeme a uložíme. Višně si necháme na Vánoce do kuliček. Sandtnerová uvádí, že se mohou po slití likéru použít ještě jednou na druhou várku likéru, ale to jsme nikdy doma nezkoušeli. Zobrazeno doposud 342 x.
|
Všichni uživatelé |