Cukeťák na plechAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 21.9.2019 23:04:09
Bramborák se také dělá ve verzi na plech, ten je ale kynutý. Toto jídlo z cukety mi spíš připomíná nádivku...
Suroviny 800 g cukety • 3 vejce • 250 g šunky • 250 g strouhaného sýra • 1 hrnek polohrubé mouky • 1/2 hrnku strouhanky • 1 hrnek oleje • 1 svazek jarní cibulky • lžíce bylinek (např. Provensálaké koření) • 2 lžíce prdopeče • 4 stroužky česneku • sůl a pepř podle chuti Postup V míse umíchám metličkou olej, vejce, rozetřený česnek, přidám nastrouhanou cuketu, nastrouhaný sýr, na kostky nakrájenou šunku a na kolečka cibulku. Smícháme a přidáme (nejlépe promíchané) mouku, strouhanku, bylinky, sůl, pepř a prdopeč.
Pekáček vyložíme pečicím papírem, nalijeme těsto a pečeme v troubě 40 minut při teplotě 180 °C. Podáváme jako hlavní jídlo se zeleninovým salátem, je možné jíst i za studena. Zobrazeno doposud 345 x.
|
Všichni uživatelé |