Bílkový krémAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 5.1.2020 21:29:42
Krém na plnění dortů, řezů i vánočního cukroví známý jako Swiss Meringue Buttercream.
Suroviny 60 g bílků (cca 2 bílky) • 105 g jemného krystalového (či krupicového) cukru • 200 g másla • špetka soli • na ochucení rum, čokoládu, citronový gel, ovocné pyré, káva nebo jakákoli jiná příchuť Postup Bílky dáme do mísy spolu s cukrem a špetkou soli a ve vodní lázni zahříváme na 71°C za občasného promíchání. Pak šleháme na nejvyšší otáčky cca 7 minut s cukrem do husté pěny. Pak trochu otáčky snížíme a přidáváme postupně máslo, které jsme si nakrájeli na menší kostky a nechali v pokojové teplotě změknout. Když se zapracuje všechno máslo, ještě minutu či dvě krém prošleháme a pak přidáme příchuť a můžeme zdobit či plnit. Pokud dáme zbytek do lednice, krém ztuhne, ale můžeme ho před dalším použitím opět nechat při pokojové teplotě povolit.
Zobrazeno doposud 544 x.
|
Všichni uživatelé |