Babiččin táčAutor: Severka + P 14 + L 10 + N 8 , 17.2.2009 13:57:58
(kynutý jablečný koláč od Ramani)
Suroviny 450dkg polohrubé mouky • 1 vejce • 5 lžic cukru • špetku soli • 100 ml oleje • 250 ml mléka • 1/2 kostky droždí • citronová kůra • skořice • povidla nebo marmeláda - např. jablečná • rum • hrst mletých nebo sekaných ořechů nebo mandlí • drobenka (cca 80 g másla, 80 g cukru, 80 g polohr. mouky) Postup Na plech vyložený pečícím papírem vyklopíme těsto a rukama roztáhneme. Potřeme povidly (nebo marmeládou) rozmíchanými s rumem, popř. vodou a rumovou trestí,aby byly řidší a líp se roztíraly. Pak posypeme ořechy nebo mandlemi a na to nastrouháme jablka, posypeme skořicí a drobenkou.
---------------------------------------------------------------------------------------- Poznámky od Severky: Já jsem rozmíchala povidla se skořicí a spoustou rumu (pečením se alkohol odpaří). Místo mletých ořechů jsem dala sekané mandle - báječně křupou. Zobrazeno doposud 923 x.
|
Všichni uživatelé |