Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Šinga

Autor: Romčátka , 26.12.2008 3:25:58
Sladký závin, který se u Romů často peče na štědrovečerní stůl.
Šinga
Suroviny
1 kg polohrubé mouky • 1 kostička droždí • 10 lžic pískového cukru • 3 vejce • citronová kůra • 1/2 l vlažného mléka • 250 g másla Hery • kakao • sůl •
Postup
Mouku nasypeme do mísy, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, 10 lžic cukru, špetku soli a nastrouhanou citrónovou kůru. Do mísy přidáme do vlažného mléka kostku droždí se lžičkou mouky a cukru.

Vykynutý kvásek nalijeme do mísy, vše prohněteme. Dáme kynout těsto na teplé místo.

Z vykynutého těsta vyválíme 3 placky, které pomažeme máslem. Kakao smícháme s cukrem a pomažeme jím vyválené placky. Smotáme do rolády a vložíme do olejem vymazaného pekáče.

Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Během pečení potíráme rozpuštěným máslem.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 5 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 4203 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.