HaluškyAutor: Romčátka , 26.12.2008 3:48:25
V rodinách tzv. slovenských Romů snad nejrozšířenější jídlo. S bryndzou, se špekem, se zelím, s kuřetem, s taveným sýrem...
Suroviny 300g polohrubé mouky • 1 vejce • sůl • zelí (půlka hlávkového nebo 400g kysaného) • 100g špeku (uzené slaniny) • 2 cibule Postup Do mísy dáme mouku, přidáme vajíčko a zředíme vodou. Osolíme. Rozmícháme na řidší těsto, které ale není tekuté. Do kastrolu dáme vařit vodu a když se vaří, protlačujeme nad kastrolem pomocí haluškovače kousky těsta a necháme je padat do vroucí vody. Vaříme asi 5 minut (halušky vyplavou). Pokud máme hlávkové zelí, nakrájíme ho na kousíčky a osmažíme na cibuli. Na jiné pánvi osmahneme kostičky špeku. Pokud máme zelí kysané, pouze si osmahneme kostičky špeku a na této pánvi pak kysané zelí po odlití šťávy prohřejeme. Nyní vše promícháme a podáváme. Varianta: Halušky promícháme se špekem a posypeme strouhanou brynzou. Varianta 2: Ještě horké halušky promícháme s taveným sýrem. Čím vyšší obsah tuku, tím lépe se rozpustí Varianta 3: Halušky podáváme s kuřetem na paprice. Přidejte svůj komentář
(zatím 1 komentářů)
Zobrazeno doposud 3157 x.
|
Všichni uživatelé |