Mačanka (tradiční romská polévka)Autor: Romčátka , 25.8.2008 11:35:18
Tradiční romská polévka dochucená smaženou cibulkou, může být i v bezmasé variantě (z kyselého mléka)
Suroviny 30 dkg hovězího masa • 3 čerstvé houby nebo hrst sušených • cibule • 3 stroužky česneku • 3 lžíce sladké papriky • 1 lžíce hladké mouky • sůl • pepř • tuk • ocet Postup Maso spolu s pokrájenými houbami dejte vařit a až bude měkké, tak ho vyndejte, nakrájejte a opět vložte do vody. Přidejte česnek, vývar osolte a opepřete a dále vařte ještě chvilku. Mezitím si připravte hrníček vody, smíchejte ji s hladkou moukou a vylijte do vařící se polévky. Tu ještě pět minut míchejte a vařte. Poté dochuťte lžící octa a nechte stát.
Na pánvi osmahněte na oleji do zlatova cibulku a přisypte sladkou papriku. Pak zbývá jen mačanku nabrat do talíře, posypat cibulku s paprikou a pustit se do jídla. Mačanku můžete připravit i bez masa - na kyselém mléce. Zobrazeno doposud 1863 x.
|
Všichni uživatelé |