Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Bandurki haluškenca (Brambory s haluškami)

Autor: Romčátka , 25.8.2008 13:24:53
Zajímavá kombinace halušek s předsmaženými bramborami
Suroviny
500 g polohrubé mouky, • 1 vejce, • trochu soli, • malou cibuli, • 4 velké brambory, • olej na smažení
Postup
Uděláme těsto na halušky, tzn. rozmícháme mouku, 1 vejce a sůl, dolijeme vodu a uděláme řídké těsto, aby bylo jako žvýkačka.

Pomocí haluškovače dáváme těsto po kouskách do vroucí vody a vaříme 6 minut.

Nakrájíme nadrobno jednu malou cibulku. Vařené brambory nakrájíme na menší kostičky. Cibuli i brambory chvíli posmažíme na oleji, aby brambory byly dozlatova. Pak do pánve dolijeme 1 dcl vody a ještě tak 2 minuty vaříme.

Jídlo z pánve promícháme s haluškami a přikryjeme. Necháme tak 5 minut odpočinout.

Podáváme např. s kuřecím masem nebo jíme samotné.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2,3 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1877 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.