Rýžové mléko II.Autor: inishkea , 2.7.2009 11:03:26
Suroviny 1 šálek hnědé celozrnné rýže (Natural) , 1 šálek sladké hnědé rýže (druh kulaté rýže) , 20 šálků vody , amasake nebo rýžová sladěnka na přilepšení, Postup Čas přípravy: 5 minut, čas tepel. úpravy: 2 hodiny
Rýžové mléko se často používá jako náhrada za mléko mateřské, když matka nemůže kojit. Nicméně je důležité tuto skutečnost předem konzultovat s odborným lékařem, aby děťátko skutečně dostalo odpovídající výživu. Rýžové mléko je rovněž velmi prospěšné v případech aftů a dětské moučnivky. 1) Vložte všechnu rýži do studené pramenité vody. 2) Přiveďte pomalu do varu a na mírném ohni povářejte dvě hodiny. 3) Potom přeceďte (rýži si dejte stranou na přípravu chleba či palačinek). 4) Rýžové mléko se podává vlahé nebo teplé. Zobrazeno doposud 2530 x.
|
Všichni uživatelé |