Avokádová pomazánkaAutor: Hubnulky11 , 8.3.2009 23:42:47
(od Mickey)
Postup zralé avokádo, lučina (já mám balení Frischkäse a je tam 150g, takže asi tak), 1-2 stroužky česneku podle chuti, malá cibule, půl citronu, sůl, může být pepř.
Avokádo rozpůlit, vyškrábnout, polít citronovou šťávou a rozmačkat vidličkou (pokud je opravdu zralý mělo by to jít naprosto hladce), přidat lučinu a utřít dohladka, přidat nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, sůl, pepř. S tou cibulí radím to opravdu nepřehánět, pak to má grády :))) Já si ji mažu většinou na tousty (nebo na chleba rozpečenej v troubě), je možné ji jinak servírovat na nějakým pečivu (veka a spol.) s čerstvými lístky baalky nebo půlkou vlaš. ořechu na každým chlebíčku, vypadá to pak děsně hogo fogo :) obměna- místo sýra oloupaný rajčata nakrájený nadrobno a oregano Zobrazeno doposud 754 x.
|
Všichni uživatelé |