Korutanská specialitaAutor: Andy s klukama , 14.3.2009 9:54:46
Suroviny TĚSTO: • 250 ml vlažného mléka, • 1 vejce, • 1 žloutek, • 100 g rozpuštěného másla, • 500 g hladké mouky • 40 g cukru • špetka soli • 1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí • NÁPLŇ: • 100 g másla, • 200 g cukru, • 3 PL skořice, • 240 g hrozinek, • 150 g mletých ořechů • • Postup Příprava:
Vypracujeme těsto a necháme dobře nakynout. Pak vyválíme nebo jen roztáhneme rukama do placky. Pomažeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, skořicí, ořechama a hrozinkama. Zarolujeme do závinu po delší straně, zamačkáme konce a namotáme do vymazané bábovkové nebo dortové formy. Formu dáme do NEVYHŘÁTÉ trouby a zapneme na 180 °C. Pečeme od doby vložení do trouby asi 50 minut. Přikrývám po půlce pečení alobalem. Zobrazeno doposud 932 x.
|
Všichni uživatelé |