Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Korutanská specialita

Autor: Andy s klukama , 14.3.2009 9:54:46
Suroviny
TĚSTO: • 250 ml vlažného mléka, • 1 vejce, • 1 žloutek, • 100 g rozpuštěného másla, • 500 g hladké mouky • 40 g cukru • špetka soli • 1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí • NÁPLŇ: • 100 g másla, • 200 g cukru, • 3 PL skořice, • 240 g hrozinek, • 150 g mletých ořechů • •
Postup
Příprava:
Vypracujeme těsto a necháme dobře nakynout. Pak vyválíme nebo jen roztáhneme rukama do placky. Pomažeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, skořicí, ořechama a hrozinkama. Zarolujeme do závinu po delší straně, zamačkáme konce a namotáme do vymazané bábovkové nebo dortové formy.
Formu dáme do NEVYHŘÁTÉ trouby a zapneme na 180 °C. Pečeme od doby vložení do trouby asi 50 minut.
Přikrývám po půlce pečení alobalem.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 932 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.