Brambory s cizrnouAutor: Fasola , 31.3.2009 12:38:35
Suroviny 300 g celé cizrny, 1,5l vody (na vaření cizrny), 600g brambor, 2čl soli, 5pl oleje, 2 hřebíčky, 1/2 čl skořice, 1 čl kurkumy, 1čl kari, 3 bobkové listy, 1/4 čl čili, 2 pl citronové šťávy Postup Cizrnu namočíme přes noc do vody. Vaříme s bobkovým listem (správně uvařená cizrna se dá snadno rozmáčknout mězi dvěma prsty). Na oleji osmahneme koření, přidáme nakrájené brambory a asi 5min. je restujeme dozlatova. Přidáme cizrnu a podlijeme vodou, která nám zbyla z vaření cizrny. Osolíme a povaříme brambory do měka (popř. zahustíme maizenou). Po odstavení dochutíme citron. štávou.
Pozn: R má u tohoto receptu ještě pozn. Cizrnu vaří 30 min. v papiňáku, koření dává 2x tolik a citr. šťávu z celého citronu. Ale raději to nejdřív zkuste přesně dle receptu. dobrou chuť Zobrazeno doposud 958 x.
|
Všichni uživatelé |