Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Brambory s cizrnou

Autor: Fasola , 31.3.2009 12:38:35
Suroviny
300 g celé cizrny, 1,5l vody (na vaření cizrny), 600g brambor, 2čl soli, 5pl oleje, 2 hřebíčky, 1/2 čl skořice, 1 čl kurkumy, 1čl kari, 3 bobkové listy, 1/4 čl čili, 2 pl citronové šťávy
Postup
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Vaříme s bobkovým listem (správně uvařená cizrna se dá snadno rozmáčknout mězi dvěma prsty). Na oleji osmahneme koření, přidáme nakrájené brambory a asi 5min. je restujeme dozlatova. Přidáme cizrnu a podlijeme vodou, která nám zbyla z vaření cizrny. Osolíme a povaříme brambory do měka (popř. zahustíme maizenou). Po odstavení dochutíme citron. štávou.

Pozn: R má u tohoto receptu ještě pozn. Cizrnu vaří 30 min. v papiňáku, koření dává 2x tolik a citr. šťávu z celého citronu. Ale raději to nejdřív zkuste přesně dle receptu.

dobrou chuť
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 958 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.