Luxusní jahodové řezyAutor: Hanka000 , 27.5.2009 18:48:59
Suroviny 5 vajec, 20 dkg cukru krupice, 100 ml vody, 100 ml oleje, 25 dkg polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva • 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr a 4 PL cukru • 2 zakysané smetany, trochu moučkového cukru • 2 šlehačky se ztužovačem Postup Těsto: 5 vajec, 20 dkg cukru krupice, 100 ml vody, 100 ml oleje, 25 dkg polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva. Žloutky ušlehat s cukrem do pěny, přidat olej, vodu, mouku s práškem, nakonec ručně vmíchat sníh z bílků. Těsto nalít na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem a upéct v předehřáté troubě na 180°C 15 – 20 minut... ..Na vychladlý piškot naskládat jakékoliv ovoce z kompotu nebo mražené (já krájela polozmrzlé jahody).…..
Krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr a 4 PL cukru uvařit, do horkého pudinku vmíchat asi tak 1 lžíci másla, do vychladlého vmíchat 2 zakysané smetany, trochu moučkového cukru a šlehačem vyšlehat.....Na piškot s ovocem natřít krém a nahoru vyšlehat 2 šlehačky se ztužovačem, posypat strouhanou čokoládou...... Doporučuji udělat večer a nechat do rána krásně zaležet v ledničce. Potom je to skutečná delikatesa. "Já šlehala rovnou celý vejce s cukrem a nebylo to poznat...." Zobrazeno doposud 3599 x.
|
Všichni uživatelé |