Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Rýžové mléko II.

Autor: inishkea , 2.7.2009 11:03:26
Suroviny
1 šálek hnědé celozrnné rýže (Natural) , 1 šálek sladké hnědé rýže (druh kulaté rýže) , 20 šálků vody , amasake nebo rýžová sladěnka na přilepšení,
Postup
Čas přípravy: 5 minut, čas tepel. úpravy: 2 hodiny
Rýžové mléko se často používá jako náhrada za mléko mateřské, když matka nemůže kojit. Nicméně je důležité tuto skutečnost předem konzultovat s odborným lékařem, aby děťátko skutečně dostalo odpovídající výživu. Rýžové mléko je rovněž velmi prospěšné v případech aftů a dětské moučnivky.
1) Vložte všechnu rýži do studené pramenité vody.
2) Přiveďte pomalu do varu a na mírném ohni povářejte dvě hodiny.
3) Potom přeceďte (rýži si dejte stranou na přípravu chleba či palačinek).
4) Rýžové mléko se podává vlahé nebo teplé.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1,5 (známkovalo 4 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2531 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.