Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Potahovaný dort

Autor: Mikeš+ 3 holky , 6.10.2009 9:16:26
ten, jak jsem dělala Natálce s kytičkama a beruškama.
Postup
Hmotu jsem dělala podle receptu z MMB http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094 akorát místo solamylu na podsypávání jsem používala moučkový cukr. Barvila jsem sypkými barvami z droherky, značku už nevím, ale byly za 5 Kč ks.

Korpus byl mramorový taky podle recepru z MMB 250g hladké mouky, 1 prdopeč, 4 vejce, 240g močkového cukru, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao. Ušlehají se bílky, přidá půlka cukru, ušlehají se žloutky s druhou půlkou cukru. Do našlehaných žloutků se postupně zašlehává olej, horká voda, mouka s prdopečem a nakonec sníh. Já sjem ještě přildala asi půl kskleničky mandlové tresti, aby se ten korpus píp hodil k marcipánu. 1/3 hmoty se oddělí a obarví kakaem. Do kulaté vy,azané a vysypané formy se lžící dávkuje těsto. Doprostřed 1 lžíci tmavého a na to 2 lžíce světlého, zas 1 tmavého a dvě světlého až se spotřebuje všechno těsto. Ve formě to pak vypadá jako soustředné kruhy. Peče se ve vyhřáté troubě na cca 175stupňů.
Po vychladnutí jsem rozkrojila a promazala pařížskou šlehačkou a džemem.
Z marcipánu jsem největší část obarvila nazeleno, malé kousky barevně, černá vznika smícháním zelené, modré, červené a kakaa. Na cukrem podsypaném stole jsem vyválela tak na 4mm., vykrojila kruh na potažení a kytičky a lístečky na ozdobu. K sobě se to lepí kapkou alkoholu.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 831 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.