Domácí NutelaAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 15.12.2012 13:37:16
Recept z dob, kdy byla Nutela nedostatkové zboží, jen sporadicky přivezené ze západu. Ale české hospodyňky si vždy věděly rady.
Suroviny 200 g másla • 250 g sušeného mléka • 1 sklenice (2 dl) práškového cukru • 2,5 sklenice (5 dl) horké vody • 8 lžic kakaa (ne Granko, ale čisté kakao • 1 sklenice (25 dl) mletých pražených a oloupaných lískových oříšků Postup Nejprve opražíme nasucho v troubě oříšky, horké je promneme v utěrce, abychom odstranili šlupečky. Pak je jemně umeleme. Ve vyšší nádobě mixujeme povolené máslo se suš. mlékem, cukrem a kakaem. Pomalu vléváme horkou vodu, až se hmota spojí v hladkou hmotu, do které zamícháme oříšky. Vody je třeba někdy i přidat, aby nebyla pomazánka moc hustá. Uchovávávme v chladnu. Přidejte svůj komentář
(zatím 1 komentářů)
Zobrazeno doposud 929 x.
|
Všichni uživatelé |