Rýže v peřináchAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 8.4.2014 9:26:42
Takto mne naučila vařit rýži maminka. Rýže se připraví, strčí mezi polštáře a může se jíst i za několik hodin - je pořád teplá.
Suroviny Na 4 porce: 1 lžíce oleje • 1 hrnek (250 ml) rýže • 2 hrnky vody • velká špetka soli • malá cibule • 2 hřebíčky Postup Rýži si odměříme na sítu propláchneme horkou vodou (může být z rychlovarky, já používám normálně z kohoutku - teče nám hodně horká). Do kastrolu dáme olej, necháme trochu zahřát. Na něho nasypeme okapanou rýži, promícháme a osmahneme - zrnka se nám pak nebudou lepit k sobě - a zalijeme odměřenou osolenou vodou. Přikryjeme pokličkou a uvedem do varu. Mezi tím si připravíme cibuli. Oloupeme ji a zapíchneme do ní hřebíčky. Dáme ji k rýži a nachystáme si velký igelitový sáček a utěrku nebo nějaké jiné plátno. Jakmile začne rýže vřít, přendáme uzavřený kastrol na utěrku, pevně zabalíme a vložíme do igelitového sáčku. Takto připravenou rýži dáme mezi dva polštáře a přikryjeme ještě dekou. Za cca 45 minut je rýže hotová. Hlavní výhodou tohoto "vaření" je to, že můžeme rýži takto připravit třeba ráno, než odejdeme na výlet a po návratu je krásně teplá.
Pochopitelně obdobně je možné rýži dodělat na plotýnce (na elektřině na stupeň 3 cca 15 minut) nebo v troubě, kde pečeme maso. Zobrazeno doposud 313 x.
|
Všichni uživatelé |