Ženevské řezyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 30.4.2014 13:29:59
Rozpis je na 30 jednohubkových kostiček.
Suroviny 4 plátky šunky (obdélníkové cca 10 x 15 cm) • 4 plátky sýra - např eidam (stejného rozměru) • 250 g másla • 4 lžíce mléka • 1 lžíce sardelové pasty • citronová šťáva • mandllové půlky nebo plátky • petrželka Postup Máslo necháme mimo lednici, aby povolilo, vyšleháme vidličkou nebo mixérem, pomalu přikapáváme horké mléko. Ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou. Sýr a šunku rozložíme na prkénko a kromě 2 plátků šunky potřeme rovnoměrně máslovým krémem. Vršíme na sebe - začneme sýrem, dáme šunku, opět sýr a ukončíme nepotřenou šunkou.
Dobře vychladíme a druhý den nakráníme na jednohubky 1 x 1 cm a ozdobíme buď kopečkem ochuceného másla, mandlí a petrželkou, nebo kuličkou hroznového vína. Zobrazeno doposud 634 x.
|
Všichni uživatelé |