Špenátový salátAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 6.5.2014 9:10:42
Netradiční použití tradiční suroviny.
Suroviny 400 g listového špenátu • 10 ředkviček • 220 g sterilovaná kukuřice • • na zálivku: • 5 lžic bílého jogurt • 4 lžíce majonézy • 1 lžička dijonské hořčice • 1 lžíce octa • 1 lžička cukru • špetka soli • velká špetka sušené bazalky • velká špetka čubrice • trochu nálevu z kukuřice, případně vody Postup Špenát opereme a osušíme. Odkrojíme zbytky stopek a listy překrojéme na měnší kousky. Nasypeme do mísy, Ředkvičky omyjeme, očistíme od kořínků a listů a nakrájíme na co nejtenčí plátky. Přidáme ke špenátovým listům. Přisypeme okapanou sterilovanou kukřici a dobře promícháme.
Těsně před podáváním přelijeme zálivkou. Na zálivku smícháme jogurt, majonézu a dijonskou hořčici a pořádně promícháme. Ochutíme cukrem, solí a octem (množství je uvedeno přibližně, je potřeba opatrně přidávat a ochutnávat, aby vám výsledná chuť vyhovovala). Okořeníme bylinkami a opět dobře promícháme. Výsledná zálivka je spíše krémová, takže ji naředíme na potřebnou hustotu nálevem z kukuřice nebo vodou. Pozor, nálev některých značek je dost slaný, takže zálivku solíme raději až po naředění podle výsledné slanosti. Zobrazeno doposud 219 x.
|
Všichni uživatelé |