Bavorský knedlíkAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 6.5.2014 9:23:05
Zajímavý kříženec bramborového a houskového knedlíku.
Suroviny 4 ks velké brambory syrové • 4 ks velké brambory vařené • 35 g hrubé mouky • 1 lžíce oleje • 1 vejce • 2 rohlíky • 1 lžička soli Postup Syrové i vařené brambory nastrouháme najemno. Přidáme vajíčko, mouku, sůl a olej a pořádně promícháme. Přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a opět promícháme. Navlhčenýma rukama děláme koule o průměru cca 5 až 6 cm, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 15 - 20 minut.
Knedlíky podáváme jako přílohu k masu a zelí. Zobrazeno doposud 262 x.
|
Všichni uživatelé |