Domácí široké nudleAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 6.5.2014 9:46:00
Sušíme, krájíme a opět sušíme, s koupenými se to nedá srovnávat!
Suroviny 200 g hladké mouky • 2 vejce • na vaření sůl • • + ingredience na podávání (houby, šunka, zelenina nebo máslo, cukr, mák) Postup Přesátou mouku dáme na vál, uděláme jamku, přidáme rozšlehané vejce a nejprve nožem, později ručně vypracujeme tuhé těsto. Nesolíme ho, protože by neoschlo. Hroudu rozdělíme na dva díly, každý vyválíme na tenkou placku a dáme na čistou utěrku oschnout. Placka by měla být průhledná - podle starých hospodyněk by mělo jít přes placku číst noviny :-). Placky necháme na utěrce oschnout - doba záleží na vlhkosti vzduchu. Placka by měla být na omak suchá z obou stran, ale ne tvrdá, aby se nedrolila. Nakrájíme stejně široké pruhy, složíme je na sebe a krájíme nudle široké cca 3/4 až 1 cm. Vaříme je v přesolené vodě 6 minut. Uvařené nudle prolijeme čistou vařící vodou, necháme okapat, polijeme rozpuštěným máslem a promícháme. Podáváme k jemnému masu jako přílohu (k telecímu, drůbežímu a pod.), nebo jako samostatný pokrm sypaný dušenými houbami, sekanou šunkou, zeleninou, či na sladko s mákem nebo tvarohem, cukrem a máslem. Přidejte svůj komentář
(zatím 2 komentářů)
Zobrazeno doposud 291 x.
|
Všichni uživatelé |