Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 8.8.2014 22:12:49
Velmi rychlé jídlo, využívám odřezky masa při bourání kuřat.
Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce
Suroviny
300 g kuřecího masa • 250 g žampionů (nebo konzervu sterilovaných plátků či houby lesní) • 1 pórek • 1 - 2 jarní cibulky • 200 ml vývaru • 200 ml smetanu • olej • 1/2 lžičky sojové omáčky • máta peprná • sůl • pepř • 1 lžička citronové šťávy
Postup
Je to rychlovka. Dáme si dusit rýži na přílohu (nebo vařit vodu na těstoviny či gnochi). Maso nakrájíme na kousky velké asi jako malíček, na pánev dáme cca 2 lžíce oleje a 1 lžící másla. Orestuju maso - mícháme, až je bílé po všech stranách. Přidám na co nejjemněji nakrájený pórek, plátky hub a cibulku i s natí. Zarestujeme. Podlejeme trochou kuřecího vývaru (nebo vodou s bujonem), zakápneme sójovou omáčkou ochutíme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Potom přilijeme smetanu, mícháme do zhoustnutí, dochutíme podle své chuti a podávám. Jídlo je hotové během těch cca 20 minut, než se uvaří příloha.
Dá se jíst s rýží, těstovinami, gnochi, vařenými bramborami.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 416 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.