Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčceAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 8.8.2014 22:12:49
Velmi rychlé jídlo, využívám odřezky masa při bourání kuřat.
Suroviny 300 g kuřecího masa • 250 g žampionů (nebo konzervu sterilovaných plátků či houby lesní) • 1 pórek • 1 - 2 jarní cibulky • 200 ml vývaru • 200 ml smetanu • olej • 1/2 lžičky sojové omáčky • máta peprná • sůl • pepř • 1 lžička citronové šťávy Postup Je to rychlovka. Dáme si dusit rýži na přílohu (nebo vařit vodu na těstoviny či gnochi). Maso nakrájíme na kousky velké asi jako malíček, na pánev dáme cca 2 lžíce oleje a 1 lžící másla. Orestuju maso - mícháme, až je bílé po všech stranách. Přidám na co nejjemněji nakrájený pórek, plátky hub a cibulku i s natí. Zarestujeme. Podlejeme trochou kuřecího vývaru (nebo vodou s bujonem), zakápneme sójovou omáčkou ochutíme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Potom přilijeme smetanu, mícháme do zhoustnutí, dochutíme podle své chuti a podávám. Jídlo je hotové během těch cca 20 minut, než se uvaří příloha. Dá se jíst s rýží, těstovinami, gnochi, vařenými bramborami. Přidejte svůj komentář
(zatím 2 komentářů)
Zobrazeno doposud 416 x.
|
Všichni uživatelé |