Baklažánové plátky s žampionovou směsíAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 11.8.2014 22:49:38
Kombinace žampionů a lilku ochucená česnekem.
Suroviny Na 2 porce • 1 ks střední lilek • 4 ks větších žampionů • 2 stroužky česneku • 2 plátky veky • 150 g tvrdý sýr • na trojobal mouka - vejce - strouhanka Postup Baklažán příčně nakrájíme na tenké, asi 0,5 cm plátky. Lehce osolíme a opepříme, necháme vypotit hořkou vodu a vylijeme ji.
Mezi tím posekáme žampiony na drobno, podusíme je na másle nebo oleji, ochutíme česnekem a solí a pak přidáme 50 g nastrouhaného sýra a nadrolenou nebo nastrouhanou bagetu k zauštění tak, aby se směs dala „uplácat“. Plátky lilku osušíme kuchyňskou utěrkou. Na polovinu plátků lilku dáme směs a přitlačíme. Zbylý tvrdý sýr nakrájíme na plátky. Na směs položíme po plátku tvrdého sýra a přimáčkneme prázdné plátky lilku. Baklažánové "sendviče" obalíme v trojobalu a usmažíme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Zobrazeno doposud 320 x.
|
Všichni uživatelé |